Taurus

Taurus däck

Taurus däck

 

Taurus fabriken, känd som Ruggyanta Árugyár, etablerades i Ungern 1882. Taurus-märket introducerades sedan 1913, och 1973 utsågs det till namnet på alla företagets produkter. Idag är Taurus ett däckföretag som ingår i Michelin gruppen.

 

Taurus tillverkar sina personbilsdäck i en toppmodern europeisk däckfabrik som tillhör en av världens ledande däcktillverkare.

 

Tre unika fakta om Taurus däck

 

·       De började tillverka däck först 100 år efter bolagets grundande.

·       År 1996 genomgick Taurus en fusion och blev en av de största tillverkarna på marknaden. 

·       Taurus personbilsdäck tillverkas i en europeisk anläggning som uppfyller höga standarder.

 

Populära däck

 

TAURUS 601 – Ett däck designad för högpresterande körning i snöiga förhållanden och har ett utskuret riktningsmönster som ger utmärkt körbarhet i snön. Däcket har många slitbaneblock och en hög sajpdensitet för förbättrat grepp på snö, is och våta ytor.

 

TAURUS WINTER - Är ett förstklassigt friktionsdäck som erbjuder enastående grepp på snö och slask. Det V-formade slitbanemönsterdesignen och många slitbaneblock med hög densitet av sajper ger maximalt grepp under extrema vinterförhållanden. Däckets sammansättning gör att det förblir mjukt även i extremt kalla temperaturer, samtidigt som det förhindrar vattenplaning.

 

TAURUS TOURING – Ett högpresterande touringdäck som har SILICA compound-teknologi för att ge lägre bränsleförbrukning på grund av minskat rullmotstånd. Dess symmetriska slitbanemönster ger utmärkt vattenplaningsprestanda, medan det optimerade antalet och tätheten av spår ger kortare bromssträcka på våta vägar. Däcket har perfekt grepp och optimal hantering i alla körförhållanden, tillsammans med utmärkt stabilitet i kurvor.

 

SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.